Archív

Felhívjuk a figyelmüket, hogy jogszabályváltozás miatt a korábbi bejegyzések esetén előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak!

Benyújtották a parlament elé a 2020-as őszi adócsomag-tervezetet

Október 13-án Varga Mihály pénzügyminiszter T-13258 számon az Országgyűlés elé terjesztette az őszi adócsomagot tartalmazó törvényjavaslatot, amely a jelentős újításokat tartalmaz például az áfa és e-kereskedelem területén.

Veszélyhelyzeti enyhítések a fővárosban

A fővárosi védelmi intézkedésekről szóló 211/2020. (V. 16.) Korm. Rendelet kevesebb enyhítést vezetett be, mint a vidékre vonatkozó szabályozás.

Enyhítések a veszélyhelyzeti szabályozásban

A védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020. (V. 15.) számú Kormányrendelet további enyhítéseket vezetett be.

A hiteltörlesztési moratóriumról

A 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet szerint, ha a felek eltérően nem rendelkeznek, a veszélyhelyzet fennállása alatt a hitel- és lízingszerződések díjfizetési kötelezettsége szünetel (fizetési moratórium).

Vírushelyzet - Hatóságok

Honlapján közölt tájékoztatót a koronavírus járvánnyal kapcsolatos adatkezelésről a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

Változások a végrehajtással kapcsolatban

A 2020. 03.24. naptól hatályos 57/2020-as Kormányrendelet alapján a folyamatban levő bírósági és adóhatósági végrehajtások szünetelnek.

Bíróságok, peres eljárások

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelkezett a rendkívüli ítélkezési szünet során a peres és peren kívüli ügyekben történő feladatellátásról.
épület

A Földhivatal Közleménye

A koronavírus-fertőzés miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, a Földhivatali Főosztály megváltozott rend szerint biztosítja az ügyfélszolgálati ügyintézést.
vendéglátás

A veszélyhelyzetben kiemelten támogatott ágazatok

A 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelet a közterhekkel kapcsolatosan vezet be könnyítéseket egyes ágazatok, illetve kisadózó vállalkozók számára.
koronavírus

A vírus-helyzet munkajogi kérdései

A veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napig a Munka törvénykönyvét a rendeleti szabályok szerint, az eddigiektől eltérően kell alkalmazni.